Monika: Ik heb me meteen erg thuis gevoeld

“Ik kom nu ongeveer drie jaar in Meet-Inn”, vertelt bezoeker Monika. “Dat weet ik omdat ik hier drie keer Kerst heb meegemaakt. Bij mijn ouders thuis vieren we het heel traditioneel, daar hou ik van. We gourmetten op Eerste Kerstdag met de hele familie, alle broers en zussen, bij elkaar meer dan 22 mensen. We zitten gezellig aan mooi gedekte lange tafels, met voor ieder wat wils te eten. Tweede Kerstdag is van jullie zelf, zeggen mijn ouders dan altijd. Ik vier het in Meet-Inn. Ook daar wordt er altijd heel veel aandacht aan geschonken. Dat vind ik leuk, dat het ook echt als Kerst voelt.”

Ze is geboren in Polen, haar Nederlandse ouders adopteerden haar 35 jaar geleden toen ze vijf was. “Ik woon op mezelf in een appartementje op de begane grond, met mijn hondje en kat. En ik heb mijn eigen tuintje.” Dat Monika een vaste bezoeker geworden is, heeft ze aan haar familie te danken. “Is dat niet wat voor jou, Meet-Inn? Want je houdt van gezelligheid en je bent een sociaal persoon, zeiden ze. Maar ik wist niet zo goed of het wat voor mij was. Toch heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben ik helemaal alleen naar Meet-Inn gegaan.”

Meteen thuis gevoeld

Monika weet nog dat het gelijk een fijn gevoel was. “Je kon een praatje maken en je leerde nieuwe mensen kennen. Ik heb me meteen heel erg thuis gevoeld. Wat ik leuk vind is dat iedereen hier verschillend is en dat je gezien wordt zoals je bent. Ik kijk altijd weer uit naar dinsdag, dan zie ik mijn vaste groepje van Meet-Inn weer. En ook op donderdag ben ik er altijd.”

Gezelligheid en warmte

Monika vindt het leuk om een spelletje te doen, zoals sjoelen, of om mee te doen met diamond painting. “Dat is mijn hobby. Je moet je goed concentreren, het maakt je hoofd leeg en het geeft een mooi resultaat. Maar ik vind bijvoorbeeld de maaltijdopening ook fijn. Flip doet dat altijd heel leuk. Die vraagt hoe je dag was en vertelt dan kort wat vanuit de Bijbel. Tegen mensen die zich afvragen of Meet-Inn iets voor hen is zou ik zeggen: twijfel niet, neem de stap en ontdek wat het is. Wil je gezelligheid en warmte? Kom dan naar Meet-Inn.”