Boutros: Het is fijn werk en de sfeer is heel vriendelijk

In Meet-Inn worden steeds meer activiteiten georganiseerd. Met dank aan vrijwilligers als Boutros. Hij is gastheer en begeleidt de schildermiddag. Iedereen die dat wil, kan op vrijdagmiddag z’n eigen spullen meenemen en gezellig komen tekenen of schilderen in Meet-Inn.

Boutros heeft in de paar jaar dat hij bij Meet-Inn actief is al verschillende vrijwilligerstaken gedaan. “Eerst was het afwassen en samenwerken met de maaltijdtopper, later ben ik ook gastheer geworden en assistent in de keuken. Het is fijn werk en de sfeer in Meet-Inn is heel vriendelijk.” Ook in de bibliotheek en het natuurcentrum is Boutros vrijwilliger.

Valleilijn

Maar nu gaat hij het iets rustiger aan doen, omdat Boutros de cursus Stap naar werk volgt. “Ik doe werkervaring op als medewerker op de Valleilijn. Ik werk op de stations Ede-Wageningen, Lunteren, Barneveld, Hoevelaken en op het busstation van Wageningen. Het is leuk om te doen. Dit werk is nieuw voor mij, maar de mensen van de Valleilijn zijn aardig en de sfeer is goed.” Gelukkig voor ons is hij op vrijdag vrij van werk en studie-uren. Hij wil de schildermiddag blijven doen.

Fijn om te doen

“Toen ik zes jaar geleden in Ede kwam, nodigden mensen mij uit om in Meet-Inn te komen eten en aan activiteiten mee te doen”, vertelt Boutros. “Toen zei ik tegen Ekhlas, die hier kookvrijwilliger is, dat ik ook vrijwilligerswerk wilde doen. Meteen de eerste keer dat ik hier kwam kon ik al merken dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De mensen helpen me als ik vragen heb over het werk in de keuken en het is fijn om te doen.”

Oorspronkelijk komt hij uit Syrië. Daar had hij samen met zijn broer een bedrijf voor Engels-Arabisch vertaalwerk. Zijn broer vertaalde en Boutros onderhield de contacten en deed de administratie. “Het is moeilijk om administratief werk te vinden, omdat mijn Nederlands nog niet goed genoeg is. Maar er zijn genoeg andere dingen waar ik interesse in heb.”

Hobby

Tekenen en schilderen is een hobby van hem. Boutros heeft een expositie gehad in Meet-Inn. De schildermiddag doet hij samen met Jan. “We zijn voor de zomer begonnen met een groepje van drie deelnemers. Nu zijn het er ongeveer tien. Jan en ik zijn de gastheren op die middag. Jan is heel goed in aquarel. Ik hou van bijna alle technieken en stijlen, maar houtskool werkt het beste voor mij. Daar kun je hele mooie schaduwen mee maken.”

Toch zijn ze geen docent, legt Boutros uit. “Het idee van de middag is dat iedereen zelf aan de slag gaat. Maar als er vragen zijn, helpen we natuurlijk wel. Het is leuk om in Meet-Inn te zijn. Wil je ook vrijwilliger worden? Kom maar eens kijken hoe gezellig het hier is!”