Annelies en Marc: Zo’n avondje Meet-Inn is superleuk

“Toen ik pastoraal ouderling werd heb ik even getwijfeld of ik gastvrouw zou blijven. Maar ik kan die luitjes gewoon niet loslaten. Zo’n avondje Meet-Inn is superleuk”, zegt Annelies. Ze is samen met haar collega-vrijwilliger Marc regelmatig op de dinsdagavond in Meet-Inn te vinden. “Onze samenwerking is heel leuk, we zijn goed op elkaar ingespeeld en we maken er altijd wat moois van”, zegt Marc.

Marc heeft voor Meet-Inn gekozen nadat hij zich in de kerk in de preek aangesproken voelde door de vraag: wat doe jij in de maatschappij met jouw talenten? “Daar ben ik over gaan nadenken en na een tijd van wikken en wegen is dit vrijwilligerswerk eruit gekomen. En ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.” Annelies voelt zich gemotiveerd omdat het inloopcentrum een plek biedt aan mensen die het vaak niet zo makkelijk hebben in de maatschappij. “Het is een thuisbasis, waar je naartoe kunt om een leuke tijd te hebben. Dat je ze dat kunt bieden vind ik heel waardevol.”

Klik met elkaar

Hoe kijken deze twee buddies naar elkaar? Annelies: “We zijn echt twee tegenpolen. Hij heel bedachtzaam, ik wat meer impulsief. Misschien dat het daarom zo leuk samenwerken is? Het mooie is, je gaat naar Meet-Inn om je werk als vrijwilliger te doen, maar als je dan ook nog eens een klik hebt met elkaar, dan is dat wel extra leuk.” Marc: “Ik waardeer het joviale dat Annelies heeft. En we zijn goed op elkaar ingespeeld, we weten exact wat we aan elkaar hebben.”

Contact is puur

Je krijgt tijdens zo’n avond vaak veel meer terug dan je geeft, merkt Marc op. “Het is een wisselwerking en dat vind ik mooi. Mensen zijn soms dankbaar voor de kleinste dingen, daar leer ik echt van. Veel mensen die in Meet-Inn komen hebben geen masker op, het contact is heel puur.” Niet dat alles altijd vanzelf gaat, want soms moet je flink wat energie hebben om er iets moois van te maken, zegt Marc. “En een andere keer gaat alles wat gemakkelijker. Maar het lukt altijd om er een mooie avond van te maken.”

Hopen dat het wat drukker wordt

Op de avond van Annelies en Marc is het meestal een vast clubje gasten. Er hangt een leuke en gezellige sfeer. Wel hopen ze dat het wat drukker wordt. “We hebben weleens een karaoke- of een bingoavond gehad en dan was het wel drukker. En nu we dat beamer-scherm hebben, zou het leuk zijn om samen eens een halfuurtje journaal of voetbal te gaan kijken in Meet-Inn”, zegt Annelies.