Marije: Je kunt hier echt iets betekenen

Marije de Vrijer is eens in de vier weken op woendagavond gastvrouw in Meet-Inn. En dat bevalt haar goed. “Wat me het meest aanspreekt zijn de gesprekken die je hebt. Ik kan goed luisteren en kan met iedereen goed overweg. Je hebt een open houding en bent benaderbaar, zeggen anderen over mij. Dat komt goed van pas in dit werk.”

Goede mix

Verder heeft het volgens Marije een meerwaarde dat haar collega-vrijwilliger een man is: “Dat geeft een goede mix en voor gasten is die afwisseling ook fijn.” Het begon met een oproep die ze in 2017 zag om een high tea te verzorgen. “Daar heb ik aan meegedaan. En een tijdje later kwam Jan Willem Kooiman vanuit het bestuur van Meet-Inn iets in onze kerk vertellen. Dat was voor mij het laatste zetje om op vaste basis vrijwilliger te worden.”

Reuring en activiteit

Ze is positief over de (inmiddels voltooide) plannen voor de verbouwing van Meet-Inn die ze gezien heeft. Marije hoopt dat de vernieuwing ook wat meer reuring en activiteit brengt. “Soms is het heel rustig hier ’s avonds, maar als er dan iets moois wordt georganiseerd, dan merk je dat de gasten dat enorm waarderen.” Marije vindt het een verrijking voor haarzelf om in Meet-Inn actief te zijn. “Ik zou het mensen zeker aanraden. Het klopt wat Jan-Willem destijds in onze kerk zei: je kunt hier echt iets betekenen voor mensen.”