Alice en Jan: Die verhalen geven stof tot nadenken

Ze zijn om de zes weken op zaterdag gastvrouw en -heer in Meet-Inn. “Het is heel leuk en gezellig om te doen”, zeggen Alice en Jan, die het vrijwilliger-zijn van harte aanbevelen. Alice: “Al zou je voor 99 procent twijfelen of het wat voor je is, dan nog zou ik zeggen: kom gewoon eens een kopje koffie drinken en de sfeer proeven in Meet-Inn. Ik weet zeker dat je er daarna heel anders over denkt.”

Echte inhoud in het contact

Wat dit stel het meest aanspreekt in Meet-Inn zijn de gesprekken met de gasten. “Je merkt dat veel mensen wat hebben meegemaakt in het leven. Daardoor heb je niet dat gebral, maar echte inhoud in het contact. Met de een kun je geweldig lachen, met de ander heb je een goed gesprek”, zegt Jan. Je hebt er volgens hem ook zelf veel aan. “De verhalen die ik hoor, geven me vaak stof tot nadenken.”

Sinterklaas

Ze zien nu al uit naar de sinterklaasavond die ze 30 november voor het derde jaar op rij organiseren. “Sint en piet kwamen vorig jaar ter afsluiting van de avond, nadat we eerst heel gezellig in groepjes bij elkaar hadden gezeten om met zo’n 150 cadeautjes het sinterklaasspel te spelen”, vertelt Alice. Met een klein budget en sponsors slagen ze er telkens in om er een bijzonder gezellige avond van te maken.