Yael en Thirza: Dit gunnen we andere jongeren ook

Ze zijn met hun 18 jaar de jongste vrijwilligers in Meet-Inn. Maar daar komt snel verandering in, als het aan Yaël en Thirza ligt. “Dit is voor de gasten leuk, maar net zo goed voor jezelf. Het is gezellig, je leert mensen kennen en het geeft veel voldoening om hier als vrijwilliger actief te zijn.” Elke donderdagavond zijn ze vanaf de maaltijd aan de slag in Meet-Inn, vertellen de twee vrijwilligers, die net de laatste restjes van de vaat hebben opgeruimd. “Meestal blijven we tot half negen. Zo meteen doen we nog een spelletje met een paar gasten.”

Tussenjaar

Het begon ermee dat de oma van Yaël, die regelmatig in Meet-Inn is, vorig jaar vertelde dat er te weinig mensen waren om de maaltijden en de avonden in goede banen te leiden. Dat leek Yaël wel wat, die haar vriendin erbij vroeg. “Ik zat in een tussenjaar en had er wel ruimte voor”, vult Thirza aan.

Leeftijdsgenoten

Komend jaar begint Yaël aan háár tussenjaar en gaat Thirza social work studeren. Maar beiden zijn van plan vrijwilliger te blijven. Hopelijk met nog meer leeftijdsgenoten. “Waarom niet? Dit is zo leuk om te doen, dat gunnen we andere jongeren ook”, reageren ze enthousiast.