Edwin: Hier ben je onder de pannen

“Hier bij Meet-Inn ben je onder de pannen. Het is gezellig, de mensen kennen me en zijn blij dat ik er ben”, vertelt Edwin. Het leven is voor hem niet gemakkelijk. “Als ik mijn moeilijke momenten heb, dan helpt het om naar de Meet-Inn te gaan. Of om te slapen.”

Voetbal

Edwin vertelt in grote lijnen zijn levensverhaal. Hij heeft op hoog niveau gevoetbald, bij AFC Amsterdam, had werk en een vriendin. Maar rond zijn 30ste bleek hij de ziekte MS te hebben en voelde Edwin zijn leven in elkaar storten. Zijn relatie liep stuk en hij leidde een leven van “zuipen, feesten, drugs en gokverslaving”.

Dát zijn vrienden

Zijn broer haalde hem naar Ede. Die woont inmiddels in Duitsland, maar ook Edwins vrienden van voetbalclub Blauw Geel vangen hem op. “Ze hebben mijn hele huis opgeknapt. Ik kan niks terugdoen, ik heb niets. Heel frustrerend. Maar zij zeggen: ‘We vinden het altijd gezellig bij jou, Edwin’. Gaaf hè?! Dát zijn vrienden!”

Mijn hart is gesloten

Zijn dochtertje ziet hij zelden. “Als ik de deur uitstap, dan zie je vrolijke Edwin. Ik zet mijn masker op. Want mijn hart is gesloten, en dat is vanwege haar. Maar wat ik ook altijd doe als ik op pad ga, is bidden. God en Jezus houden me op de been. Zo geniet ik toch van mijn leven, elke dag.”